Konzultáció és felkészítés

Mivel az Európai Bizottság fenntartja a jogot, az általa finanszírozott projektek lezárását követően 5 évig történő vizsgálatára, ex-post pénzügyi auditot bármikor kaphat egy intézmény.
Ezen auditok során a könyvvizsgálók részére betekintést kell nyújtani a számítógépes és könyvelési adatok, valamint a bérszámfejtés és a munkavállalókkal kapcsolatos dokumentumok széles körébe.
Tapasztalataink azt mutatják, hogy a vizsgált intézmény megfelelő minőségben és időben való felkészülése kulcsfontosságú a könyvvizsgálat sikerében. Ön kellően felkészült? Szívesen segítünk, hogy az legyen!
Pénzügyi Riportokkal és Könyvvizsgálattal kapcsolatos szolgáltatásunk valamennyi, az EU projektek megbízható pénzügyi menedzselésével és auditálásával kapcsolatos témakörre kiterjed. Széles körű gyakorlati tapasztalatunk támogatja Ügyfeleinket a könyvvizsgálatra való felkészülésben és az audit sikeres végig vitelében.
Az audit sikerének biztosítása érdekében konzultációink során áttekintjük a pénzügyi rendszereket, az adminisztratív folyamatokat fókuszálva az esetleges pénzügyi problémákra. A tanácsadás során figyelembe vesszük Megbízóink igényeit, tapasztalati szintjét és a vizsgálandó projektek típusát is.
Szolgáltatásunk elérhető telefonon / Skype-on keresztül, óradíjas formában is, azonban tapasztalataink szerint a pénzügyi témakörök áttekintése eredményesebb személyes konzultáció keretében. Amennyiben igénybe kívánja venni audit tanácsadásunkat, kérjük, hogy röviden vázolja a felmerült igényeket / problémákat annak érdekében, hogy a leghatékonyabban támogathassunk Önt.

Szolgáltatásunk főbb kulcsterületei

-      A FORM C-k és kapcsolódó pénzügyi riportok áttekintése;
-      A Könyvvizsgálati Nyilatkozat (CFS) és az ahhoz kapcsolódó dokumentumok ellenőrzése;
-      A pénzügyi szabályok és folyamatok értelmezése a megbízó munkatársai (könyvelő, project menedzser, adminisztratív dolgozók) részére;
-      Bizonylatok (számlák, jelenléti ívek, pénzügyi riportok és egyéb project dokumentumok) ellenőrzése;

-      Az audit szempontjából problémás területek feltárása
-      A pénzügyi és adminisztratív folyamatok hatékonyságának felmérése.

Konkrét esettel konzultációért keresse Dr. Nagy Ildikót: ildiko.nagy@biotalentum.hu

© 2013 BioTalentum Ltd. Minden jog fenntartva.