Hírek és események

A kormány döntésének megfelelően a Széchenyi 2020 az alábbi operatív programokból áll: Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP), Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP), Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP), Vidékfejlesztési Program (VP), Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP), Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP).

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programra (GINOP), a Területfejlesztési Operatív Programra (TOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programra (VEKOP) a rendelkezésre álló mintegy 7500 milliárd forintos forrás 60 százaléka jut  az államtitkárság tájékoztatása szerint.

A Területfejlesztési Operatív Program (TOP) esetében jelentős változást jelent a hazai fejlesztéspolitikában, hogy a pénzek felhasználásáról mostantól a helyi közösségek, az önkormányzatok döntenek, csak a központi koordináció marad a kormányzatnál.

http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/a-kormany-mai-ulesen-veglegesitette-a-2014-2020-as-eu-s-koltsegvetesi-idoszak-operativ-programjait

© 2013 BioTalentum Ltd. Minden jog fenntartva.