Horizon2020

Az Európai Unió a következő támogatási időszakban kiemelten fontosnak tartja a KKV-k támogatását, ezért számukra kedvező, több pillére épülő lehetőségeket kínál a HORIZON2020 programban. Annak érdekében, hogy megkönnyítse a támogatásokhoz való hozzájutást, áttekinthetőbbé tette nemcsak a programszerkezetet, de a szabályokat is, ezzel számolva fel a bürokratikus akadályok nagy részét. Többek között csökkent az EU-s pályázatokkal járó papírmunka, az elszámolások, a költségvetés és az ellenőrzés rendszere pedig áttekinthetőbbé vált, valamint csökkent az elbírálás és szerződéskötés között eltelt idő annak érdekében, hogy a támogatottak mihamarabb megkezdhessék projektjüket. Országunk fejlődése szempontjából kiemelten fontos, hogy a magyar KKV-k is hozzájuthassanak ezekhez a forrásokhoz. A pályázáshoz gyorsnak kell lenni, érdemes időben, már akár a felhívás megjelenése előtt értesülni a lehetőségekről, elegendő időt biztosítva a cég számára a felkészülésre.

A HORIZON 2020 hét éves időtartama alatt több, mint 70 milliárd eurót fordít támogatásra a kutatástól egészen a piacravitelig, támogatva ezzel a kutatókat és az innovatív vállalkozásokat egyaránt. A támogatási rendszer három pillérre épül, amelyek a következőképpen részesednek a támogatás összegéből:

1. Kiváló tudomány

Az első prioritás keretein belül a HORIZON 2020 támogatja a kiemelkedő kutatókat, kutatói csoportokat, kutatói mobilitást és a kutatói infrastruktúra fejlesztését.

2. Versenyképes ipar - ipari vezető szerep

A második prioritás az ipari technológiák támogatására, a kockázatfinanszírozásra, valamint a kis- és közepes vállalkozások támogatására fókuszál.

3. Társadalmi kihívások

A harmadik prioritáson belül az egészség, a fenntartható mezőgazdaság, biogazdaság, a közlekedés, az erőforrás-hatékonyság, valamint a biztonsági terület részesül támogatásban.

 

A Horizon2020-ról bővebben:
http://www.h2020.gov.hu/

http://nkfih.gov.hu/

 

© 2013 BioTalentum Ltd. Minden jog fenntartva.